Szolgáltatásaink

A társaság tevékenysége négy egymással szorosan összefüggő, de négy területre, csoportra osztható:

Mélyépítés, közműépítés:

Társaságunk a legkorszerűbb forgókotrókkal és kotró-rakodó gépekkel rendelkezik. A gravitációs csatornaépítéseket minden brigád lézer csatornaszintezővel építi, így a legkisebb lejtés esetén is nagy pontossággal fektethető a csővezeték. A tömörítést a rétegrendeknek, a talajviszonyoknak és csőanyagának megfelelő eszközökkel végezzük.

Ágyazatot lapvibrátorokkal, csőzóna felett „döngölő békákkal” a felső talajréteget nagy teljesítményű távvezérlésű körmös ároktömörítő hengerekkel végezzük.

A biztonságos munkavégzést az árokmélység függvényében különböző teherbírású dobozos dúc rendszerek teszik lehetővé. Műszakonként az elkészült csatornaszakaszt ipari kamerával megvizsgáljuk, így munka végén a csatornaárok visszatöltésre kerül.

A fenti technikai eszközök és a hosszú ideje együtt dolgozó csapat eredménye a határidőre elvégzett kiváló munka, a lakosság, közületek, megrendelők teljes megelégedettségére.


Víztelenítés

Vákuum kutas talajvízszint süllyesztés:


A talajvízszint süllyesztéshez a kutak telepítését talajviszonyoktól függően kézi vízsugárral, elektromos kézi fúróval+vízöblítéssel, vagy kemény talajnál forgókotróra szerelt hidraulikus fúró adapterrel végezzük. Társaságunk 6 db többnyire 2+2 motoros Hüdig-Vákuum szivattyúval rendelkezünk és közel 1000 db 5-7 m hosszúságú vákuum kutakkal. Az esetleges áramkimaradás esetére 1 db 35 kW-os mobil diesel áramfejlesztő áll készenlétben. A vákuum kutas víztelenítő berendezések elsősorban saját munkánknál használjuk, de szabad kapacitás esetén külső cégeknek is végzünk talajvízszint süllyesztést.

Nyíltvíztartásos víztelenítés:

Kötött talaj esetén munkaárok, gödör víztelenítésére, zárógátaknál víz, belvíz átemelésére. 6 db elektromos és 5 db különböző (kis és nagy) teljesítményű robbanómotoros szivattyú áll rendelkezésünkre.


Bontás, bontási törmelék feldolgozás

Az építési munkánk során gyakran bontást kell végezni, melyhez 250-1500 kg-os rakodó kotróra, illetve forgókotróra szerelt bontókalapácsokat használunk. Kisebb aszfalt marási munkáit a Gehl rakodóra szerelhető ALTECH maróval végezzük. A keletkezett bontási törmeléket vagy a helyszínen a mobil RB-50 röpítő késes törmelék zúzóval feldolgozzuk és ideiglenes útként visszatöltésre kerül, vagy a Vámospércsi úti lerakó telepre beszállítunk, és ott dolgozzuk fel. A felbontott aszfaltot megfelelő előkezelés után a Bagela aszfalt újrahasznosítóval feldolgozzuk és sávos helyreállításnál, vagy kátyúzásnál beépítjük.
A fenti tevékenységhez……………. számú engedéllyel rendelkezünk.


Betontermék gyártás

A közmű és vízépítési munkáink részéhez a Biharkeresztesen létesített betonüzemünkben állítjuk elő a termékeket. Szériában gyártott termékeink:
  • kútgyűrűk
  • aknakamrák
  • szűkítők
  • vb teherelosztó lemezek
  • átemelő műtárgyak elemei
  • járdalap, árokburkoló lap
  • talpas betoncsövek
  • vb árokburkoló elemek
  • betonfalazó blokk, zsalukő, kerítésoszlopok

A fentiek mellett egyedi termékeket is gyártunk.

A termékekhez szükséges betont 1 db ELBA-20 automata adagolású betonkeverővel állítjuk elő. A 4 db cement siló több típusú cement adagolását teszi lehetővé, a vegyszer adagolóval különböző felhasználású beton előállítását teszi lehetővé.

A talpas csövek gyártása VIHIMAT csőgyártó géppel, zsalukövek, szegélyek ZENIT félautomata elemgyártó géppel történik. A termékek Műszaki engedélyét az ÉME adta ki, illetve az utóellenőrzést végzi.

Partnereink

Magyar Aszfalt Kft.

Ha megbízható partnert keresek a közműépítésben, aki szakemberekkel, technikával jól felszerelt, rugalmas, kiváló minőségű munkát végez határidőre, műszaki átadásokra hiánymentes- műszaki dokumentálást is beleértve- munkát produkál, akkor a Komplex-D Kft-t választom. ...bár az árszintje nem a legolcsóbb, de sokszor bebizonyosodott, hogy ami az elején olcsó az a végén a legdrágább...
Laczkovits István Területi Igazgató, Magyar Aszfalt

Colas Út Zrt.

A Komplex-D Kft-el csak a szerződéskötésig kell birkózni, utána már csak a műszaki átadáson kell velük találkoznod. Amit vállaltak hiánytalanul, jó minőségben teljesítik, még ha a tervező néha nem állt a helyzet magaslatán... Puskás Béla Területi Igazgató, Colas- Út Zrt.

Alterra Kft.

Egyre ritkább az olyan tőkeerős, jól felszerelt alvállalkozó, akivel nagyobb projekteket is meglehet valósítani, mint a Komplex-D Kft. A társaság a legnehezebb műszaki problémákat ugyan úgy megoldja, mint a lakossággal esetenkénti konfliktusokat.
Gere Miklós Főépítésvezető, Alterra Kft.